21 april 2011

Odlingsinspiration!

Det är så fantastiskt med vår, och nu är det dags att börja gräva och fixa i trädgården. Min trädgård är ett enormt projekt, och jag vet inte riktigt i vilken ända jag ska börja. Men eftersom jag började vara här i mitten av förra sommaren så vill jag ta det lite lugnt än så länge och se efter vad jag har för någonting. Var ute idag och såg pingstliljor som hade poppat upp där jag inte hade en aning att det växte någonting. 
 
Men lite ska odlas i år, det blir lite olika grönsaker. Morötter, rädisor, rödbetor. Och en del blad som ruccola och mangold. Kunde inte låta bli att köpa lite blomfröer också, så det ska bli solrosor och luktärtor. Köpte också stockrosor och rudbeckia, som är min favorit förresten. Men till min besvikelse så blommar de tydligen inte förrän nästa sommar. 
 Min odlingsbibel är Grönsaksodling; enkelt, ekologiskt och gott av Lena Israelsson. Det är en jättebra bok som förklarar allt steg för steg. Perfekt för nån som mig som inte har odlat så mycket grönsaker tidigare.
 
Inspireras också av Trädgårdsfredag som just har börjat igen. Och Odla med P1 så klart!

3 kommentarer:

 1. trädgårdsdrömmar går jag och bär på. Tänk va fint du har det. Luktärt är en favorit, jag planterade en gång en sort som visade sig va flerårig och den dyker fortfarande upp hos mina föräldrar sådär i maj.
  Och nu för tiden (jag blir gammal) börjar jag uppskatta pelagonier och dahlior, dom tyckte jag bara va vräkiga förr...

  SvaraRadera
 2. ja luktärt ska det bli, och pelargonerna är underbara. dahlior har jag inte kommit till än, men det lär väl hända snart... odlas det hos dig? det var fint när vi odlade i fönstren i blå huset.. pumporna blev fina!

  SvaraRadera
 3. Här odlas allt för lite men jag gör ett försök med en avokado-kärna som inte vill ta sig. Men jag vet hur dem är; lömska. När man minst anar det och en funderar på att slänga ut den så börjar den gro. Så jag väntar lite till...
  Åh ja, pumporna va fina. Det var kul med nått som blev så stort!

  SvaraRadera